Hur jobbar vi 

 

  • Diagnos

För att kunna ställa en diagnos har vi ett djupgående samtal om dina besvär första gången du kommer. Dels om de aktuella besvären men även tidigare skador och sjukdomar är relevanta. Vi frågar alltid om du röntgats eller opererats för något.

 

  • Undersökningen

fokuserar sedan på funktionsbedömning av det aktuella området, är det ömt och stelt, har du full kraft och känsel? Eftersom man ofta har stelheter och svagheter i kompenserande leder och muskler undersöker vi tex. Alltid nacke, axel och armbåge om man har besvär med handleden. Om du har besvär med huvudvärk eller yrsel kontrollerar vi blodtrycket och vid rygg och ischiasvärk kan det vara på sin plats med både kontroll av pulsen i benen och att känna på magen.

Utöver detta görs alltid specifika kiropraktiska, ortopediska och neurologiska tester utifrån vilken orsak man misstänker till besvären

 

  • Behandling

Informationen från samtalet och undersökningen avgör sedan om och i så fall vilken behandlingsmetod som är lämpligast. Du får alltid ett förslag på en behandlingsplan, dvs. hur många behandlingar, hur ofta och hur länge. Vi diskuterar även om det finns behov för vidare diagnostiska tester som tex. Röntgen.

 

Anledningen till samtalet och undersökning är att hitta den bäst tänkbara behandlingen. Men det viktigaste är att vi kunnat utesluta allvarliga sjukdomar som bakomliggande. Vid minsta misstanke diskuteras detta naturligtvis med dig och din husläkare innan någon kiropraktiskbehandling påbörjas. Kiropraktor, läkare, tandläkare och psykolog är dom 4 yrken i Sverige som har primärvårdskompetens för att ställa diagnos inom respektive fält.

 

  • Rehabilitering

När du blivit bättre behövs det oftast uppföljning för att stabilisera dina förbättrade funktioner. Då ger vi dig specifika rehabiliterande övningar baserade på vilken behandling som hjälpt och vilken nivå som passar dig. Här är det även på sin plats med tips och råd angående hur vardagsaktiviteter och din idrott kan utövas på säkraste sätt. Vi väger även in faktorer som sömn och kost.

 

  • Underhåll/Förebyggande

Många som kommer till oss har tyvärr haft sina besvär i många år och kan därför inte räkna med att bli helt kurerade. Det man däremot framgångsrikt kan göra är att underhålla den förbättrade funktion man fått. Förutom rehab som nämnts kan man då komma till oss med jämna mellanrum för underhållsbehandling. Med en kontinuerligt bättre funktion upplever många att det som tidigare tränats och gjorde tillståndet värre nu stärker kroppen istället. – Man har blivit ”träningsbar” igen! Det är vanligt att man når en ytterligare förbättringar bara av att man slipper få återfall.

Nyhetsbrev
Facebook
Kontakt

CITYKIROPRAKTIKEN
Magasinsg. 2
291 32 KRISTIANSTAD
Tel. 044 - 10 06 75

ÖPPET
Mån-Fre 08:00-17:00

Hitta till oss