Besvär
Kiropraktorn är expert inom manuell medicin och kan ge ett fullt omhändertagande för din rygg och nacke.

Men även för kroppens andra leder och muskler. Axel, armbåge, handled, fingrar samt höft, knä, ankel och tår. Det innefattar både diagnostik, behandling, rehab och förebyggande åtgärder.

Besvär

-Varför får man besvär i muskler, leder och nerver?

SVARET ÄR ENKELT

Din kropp har utsatts för mer belastning än den klarar av, även om du inte kan peka på någon direkt orsak. Det betyder att din hållning/motorik (hjärnan) inte klarat av att stå emot tyngdlagens krafter tillräckligt effektiv.

Du föds med vissa förutsättningar som har med vävnadernas hållfasthet att göra men du föds även med ett visst rörelsemönster (hållning/motorik). Dina svagheter avgör var du får besvär.

Vi är specialister på att hitta var problemet sitter men även var dina svagheter finns. Vi börjar alltid med ett långt samtal och en grundlig undersökning för att utesluta så att du inte har någon annan bakomliggande sjukdom. Ibland behöver vi skicka dig på röntgen.

Denna kompetens gör det möjligt för oss att behandla dig effektivt för det du söker för men även att ge dig rehab och uppföljning för dina svagheter på ett säkert sätt.

Kan en ankel som stukats många gånger bli instabil och då överbelasta en höft som måste kompensera för att foten ska hamna där du vill under din löpning?

I så fall måste man kanske behandla även ankeln för att resultatet av höftbehandlingen skall bli långvarigt…………… men varför har ankeln stukats, var sitter den svagheten?

Så tänker vi och utreder alltid besvär som är långvariga och återkommande. Vi vill ha långvarigt nöjda patienter.

  • Vanliga tillstånd man söker kiropraktor för

– Ryggskott, ischias, revbenslåsning, nackspärr, långvarig och kronisk rygg värk, fönstertittarsjukan (kan komma från ryggen) spinalstenos, ont i svanskotan, nerver i kläm, svagheter i fötter och knä, nedsatt känsel, Stela och ömma höfter, knäbesvär, löparknä, värk i lårets utsida, meniskbesvär, vadkramp/stelhet, ont långt efter man stukat eller brutit ankel, värk i foten, hälsenebesvär, ankelvärk, ärr som är ömmar, Whiplash, axelbesvär, impingment, muskel och seninflammation, ont i biceps, triceps eller bröstmuskel, tennisarmbåge, musarm, SMS-tumme, golfarmbåge, värk eller domningar och stickningar. Yrsel, huvudvärk, migrän, ont kring örat (översta nackkotan sitter precis i närheten), ansiktsvärk, käkleds värk.
För vissa besvär är behandling bäst, för andra är det rehabilitering. I de flesta fall kombinationen.