En unik kiropraktorklinik

 

Behandlingar

Citykiropraktiken är en unik kiropraktormottagning. Förutom att ha den högsta akademiska utbildningen med 5 års grundutbildning på universitet som leder till en Master in health Science (MSc) är alla utbildade inom DNS – Dynamic Neuromuscular Stabilisation. Det gör Citykiropraktikens kiropraktorer unika i att bedöma dig och dina besvär utifrån din hållning, hur den inverkar på din hälsa och hur du skall jobba med den för att få mindre värk och prestera bättre.

DNS hjälper citykiropraktikens kiropraktorer till mycket bättre behandlingsresultat än tidigare med:

– Patienter med långvariga besvär som tidigare ”bara” blev 50-70% bättre
– Dom patienter där Citykiropraktiken blir sista instansen. Patienten har tex provat vårdcentral och utredningar via röntgen, ortoped eller neurologen, provat sjukgymnastik och andra kiropraktorer
– Patienter som får ont av den träning och rehab som ska göra dom bättre
– Att markant höja elitidrottare och motionärers prestationsnivåer
– Barn i olika åldrar som Inte vill ligga på magen, eller lyfta på huvudet. Inte är stark i nacken, ogärna ammar från bägge sidor eller Inte vänder sig så bra åt en sidan. Alltid reser sig på ena foten och är snubblig.

Citykiropraktiken erbjuder ett flertal olika typer av behandlingar

Mer information och fördjupad läsning kring våra behandling hittar du under respektive sektion genom att följa länken ”Läs mer” eller via undersidor i vår huvudmeny.

Dynamic tejp

Dynamic tejp är en stabiliserande tejp som mekaniskt förhindrar att leden når ett skadligt ytterligt men som också likt ett gummiband ger en kick tillbaka  och underlättar och avlastar rörelser. Mycket bra vid stukade fötter överansträngda knä och hälsenor som hoppar och springer samt axlar som kastar och spelar golf

Kiropraktisk Manipulation

Detta är tekniken där kiropraktorn med ett lätt tryck ger en väldigt specifik, liten töjning av en led, tex mellan 2 ländkotor. Det blir ofta ett klickljud och man känner i stort sett alltid en förbättring direkt i form av ökad rörlighet, minskad muskelspänning eller smärta.

MASSAGE

Massage mjukar upp muskler och leder, förbättrar cirkulationen och är skadeförebyggande. Ctykiropraktikens massage finns både som behandling och avslappning.
Fungerar även som fint komplement till kiropraktorbehandling.
Läs mer

Aktivator

Är ett kiropraktiskt instrument som ger en form av manipulation men det blir inget klick i leden. Kan användas som komplement eller som självständig behandling.

DNS

Dynamic Neuromuscular stabilistation är en unik kunskap om människans motorik. Den baseras på hur motoriken utvecklas från barnsben. Det gör det möjligt att hitta lösningar på kroniska besvär och tex varför inte annan behandling eller rehab fungerat optimalt för dig tidigare. Läs mer

Kinesiotejp

En form av elastisk tejp, uppfunnen av en japansk kiropraktor. Rätt använd ger den alltid en stödjande och funktion till en viss rörelse eller muskel.

Fascia manipulation

Fascian är vår bindväv som omsluter alla muskler likt en strumpa omsluter foten. Den omsluter oxå alla nerver, lymf och blodkärl och även alla organ. Det är vårt största känselorgan i kroppen. Fascian skickar konstant signaler till hjärnan hur vi mår men den har även direkt kontakt från en muskel till en annan. Om du blir stel i fascian fungerar inte kommunikationen optimalt. Det kostar mer för musklerna att jobba, dom blir stela, du känner dig stel och skadar dig lättare. Du får även värk i fascian när den blir stel.  Man kan även bli svullen när fascian inte fungerar, den håller nämligen lymfkärlen öppna. Vi ser tydligt att våra behandlingsresultat blir bättre och mer långvariga efter vi börjat använd fasciamanipulation.

Varför blir fascian stel?
– Den blir stel av ålder. Koncentrationen av vissa ämnen i fascian minskar, bla Hyaluronsyra. Detta ämne känner du igen från vissa hudvårdsprodukter som håller huden ”spänstig”. Hyaloronsyran gör att fascian glider lättare på andra vävnader och underlättar då rörelse, samma som ledvätskan gör i lederna.
– Den blir stel av skador och sjukdomar. Ärrvävnaden tvingar helt enkelt fascian att anpassa sig, då anpassar du dig genom att ändra din hållning som leder till ett sämre rörelsemönster. Vi har alltid undersökt gamla ärr men nu gör vi det ännu bättre och ser samband mellan ärr och besvär på ett effektivare sätt.

TENS

Transkutan elektrisk nervstimulering.
Används som komplement och behandling för att komma åt smärttillstånd i leder och muskler.
Man får även mjukdelar att läka snabbare efter skada och inte minst återhämta sig efter hård träning eller rehab.
Läs mer

Cox Flexion-Distraction

En kiropraktisk behandling som kräver en speciell bänkfunktion. Man ger en långsam töjning mellan kotorna genom att bänken kan röra sig i olika riktningar. Komplement eller egen behandlingsform.

 

 

Droppbehandling

Detta är en kiropraktisk behandlingsteknik som kräver en specialfunktion i bänken. Vid lätt tryck på tex bäcken löser bänken ut och droppar ner några centimeter. Används ofta som komplement till annan behandling.

 

Tvärfriktions massage

Speciell massage som syftar till att massera bort gammal ärrväv och för att på mer akuta skador skapa bäst tänkbara läkningsförhållande.

McKenzie

En mobiliseringsteknik från sjukgymnastiken som kan vara mycket effektiv mot viss nack och ryggsmärta. Som behandling av kiropraktorn i kliniken men kan även göras hemma efter noggranna instruktioner.

 

Triggerpunkt behandling

En försiktig behandling av stel ömmande muskel. Man trycker på den stelaste delen, trigger punkten, väntar tills den slappnar av och upprepar. Bra mot smärta och kan göras hemma beroende på var punkten sitter.

 

Nervmobilisering

Alla nerver i kroppen ska kunna röra sig/glida i förhållande till dina muskler och skelettdelar. Ofta flera centimeter. När dom fastnar eller kommer i kläm kan du få ischias, karpaltunnelsyndrom eller hälsporre symtom. Detta kan man hjälpa genom att mobiilisera nerven.

Muskel reflex tekniker

Beroende på om man vill att en muskel ska slappna av eller aktiveras kan man töja på olika sätt. När man har ont och är stel har man oftast en kombination av detta som ger en obalans i motoriken.

Rehab

Vi använder vissa positioner för bålstabilitet, gummiband, bollar och hantlar etc. för att du ska kunna bli starkare och mer uttålig. All Rehab på Citykiropraktiken är baserad på DNS. Vi är övertygade om att det viktigaste är hur du gör och att du känner och förstår dina övningar.

Bälten

Mulliganbälte är en sjukgymnastik teknik där man använder ett bälte för att mobilisera och öka rörligheten i en led. Läs mer

VI använder bäckenledsbälte, ländbälte, nackkragar som behandling när stabilitet är det primära. Även olika former av tejpning.